top of page

תחושת ביטחון כערך קריטי בזוגיות ובהורות

תמונת הסופר/ת: אסף דולינגראסף דולינגר

בהתאמה מלאה לחשיבות הגבוהה שלו, ביטחון רגשי לא נוצר יש מאין. צריך לבנות אותו בהדרגה, בהתמדה ובעקביות, גם עם הילדים שלנו וגם עם בני/בנות הזוג שלנו. אם הם לא ירגישו בטוחים, הזוגיות שלנו עלולה לקרוס והילדים שלנו עלולים לסבול מדימוי עצמי נמוך, שלא לדבר על תחושת שנאה והאשמה עצמית. אז מה צריך לעשות כדי לפתח ביטחון רגשי ואיך משמרים אותו לאורך זמן?


1. היו כנים תמיד אמרו את האמת, לא משנה עד כמה היא קשה או לא נעימה. בן/בת הזוג, או הילד/ה שלכם, יעריכו אתכם הרבה יותר, וירגישו בטוחים בקשר ביניכם, אם פשוט תאמרו את מה שעל ליבכם. אל תסתירו, אל תסלפו. שתפו ברגשות, במחשבות ובתכניות שלכם. היו שקופים ואמיתיים. 2. הגדירו גבולות ברורים- גבול=מרחב פעולה מוסכם עמדו על העקרונות והצרכים שלכם, אמרו אותם מפורשות, תאמו ציפיות (גם עם בן/בת הזוג וגם עם הילדים) לגבי ההתנהלות שמתאימה לכם או לא. בנוסף, ומתוך שוויון מלא והוגנות, כבדו את הגבולות, העקרונות והצרכים שלהם.

3. הביעו התעניינות אמיתי כלפי בן/בת הזוג, והילדים שלנו, לטובת יצירה וביסוס של ביטחון רגשי בינינו. ההתעניינות צריכה לבוא ממקום אמיתי, כן, אותנטי. אין הרגשה גרועה יותר מאשר ההרגשה שבן/בת הזוג שלי, או ההורה שלי, לא מתעניינים בי. שלא אכפת להם. שלא מעניין אותם מה עובר עליי. לא עובר להם בראש איך אני מרגיש, מה קשה לי, מה אני צריך, מה הייתי רוצה, מה מעמיס עליי, מה מעציב אותי. ההתעניינות הזאת צריכה להתקיים לא רק בקושי, אלא גם בהצלחות וברגעים היפים. כל אדם (ובעיקר ילד) צריך שיפרגנו לו, שיחמיאו לו, שיחגגו איתו את ההצלחות וההישגים הרגשיים, המנטליים והפיזיים שלו. עשו זאת באופן קבוע ועקבי ולאורך כל היום. בבוקר, במהלך יום העבודה/הלימודים, בערב, בלילה, בסוף השבוע. שלחו הודעה; התקשרו; פנו זמן כדי לשאול, להתעניין, לבקש לשמוע את המשך הסיפור שהם התחילו יום קודם; אל תשאירו נושאים פתוחים; שאלו איך אתם יכולים לעזור; הציעו אוזן, כתף, לב. והתמידו בכך!

4. וותרו על המכשירים האלקטרוניים כשהם נכנסים הביתה הגעתם הביתה, יש לכם זמן לעבור על מיילים שלא הספקתם במהלך יום העבודה שלכם, לעשות כמה שיחות עבודה או סתם לשחק בטלפון. ברגע שבן/בת הזוג, או הילד, מגיעים הביתה אחריכם, התנתקו מהפלאפון/לפטופ והקדישו להם את תשומת הלב המלאה שלכם. שאלו אותם על היום שהיה להם, הקשיבו הקשבה פעילה (שאלו שאלות, התעניינו במה שיש להם לספר), שתפו אותם ביום שעבר עליכם. תנו להם להרגיש שהם בעדיפות ראשונה אצלכם. 5. אל תוותרו על מגע מגע עם בן/בת הזוג, או הילדים (חיבוק, ליטוף, נשיקה, החזקת ידיים) הוא חשוב מאין כמותו, גם אם מתבצע ללא מילים. הוא מקרב, מחבר, מרגיע, מנחם. לא רק בעיתות משבר, לא רק כשהילד חזר כועס מבית הספר או בן/בת הזוג חזר באנרגיות נמוכות מהעבודה, אלא ביומיום, בשגרה, כשהכל בסדר. הכניסו מגע לשגרת המשפחה.




Comments


bottom of page